Retourneren

Voor bedrijven:
Mocht een product na opdracht toch niet gewenst zijn dan bieden wij de mogelijkheid de opdracht te annuleren. Hiervoor zijn een aantal voorwaarden van toepassing t.w.
– Annulering moet binnen twee weken na opdracht gemeld worden.
– Product dient nog ongebruikt en onbeschadigd te zijn.
– Product dient bij ons een voorraad product te zijn en als zodanig geleverd zijn.
– Producten met klant specifieke aanpassingen of speciaal besteld kunnen niet retour worden genomen. Denk hierbij aan kasten in kleur, kasten met inhoud of bijvoorbeeld watermeterputten met specifieke doorvoeren.
– Het product wordt op kosten van de koper in originele staat en in verpakking terug gezonden en is 10 werkdagen na annulering bij ons binnen.
– Na interne controle zullen wij beoordelen of het product in aanmerking komt voor restitutie.
– Annuleringskosten bedraagt 20% van de orderkosten exclusief de gemaakte transportkosten.
– Transportkosten die wij gemaakt hebben worden niet vergoed.
– Mocht een situatie anders zijn dan bovenstaande dan behoud de verkoper het recht deze als individueel te beoordelen.
Mocht een product NIET in aanmerking komen voor restitutie dan kan deze tot 10 dagen na melding daarvan weer opgehaald worden. Daarna wordt het product vernietigt.

Voor consumenten:

Als consument kunt u bij ons een artikel binnen 14 dagen ruilen of retourneren zonder opgaaf van redenen, ingaande op de dag van ontvangst van het product. Het product kan alleen ongebruikt en (indien mogelijk) in originele verpakking geretourneerd worden.

Voor het retourneren van de bestelling zijn de retourkosten voor uw rekening. Omdat veel van onze producten op een pallet getransporteerd worden zijn de retour kosten hoger dan u van de standaard vervoerders gewend bent,
BUITENkast techniek vergoedt het complete aankoop bedrag van het geretourneerde product, onverwijld doch binnen 14 dagen volgend op de dag waarop u de herroeping meldt. Terugbetalen geschiedt nadat wij het product binnen 10 werkdagen hebben ontvangen en hebben gecontroleerd.  BUITENkast techniek gebruikt voor terugbetaling hetzelfde betaalmiddel dat u heeft gebruikt, tenzij u instemt met een andere methode. De terugbetaling is kosteloos voor de klant.

Mocht een product NIET in aanmerking komen voor restitutie dan kan deze tot 10 dagen na melding daarvan weer opgehaald worden. Daarna wordt het product vernietigt.

Uitzonderingen
De volgende artikelen zijn uitgesloten van retournering of restitutie:
Artikelen die gebruikt, beschadigd of incompleet zijn (eventueel hebben wij hier een coulance regeling voor). Tevens uitgesloten zijn artikelen die klant specifiek zijn besteld, denk hierbij aan gasmeterkasten die op bepaalde RAL kleur worden gecoat.

Uitleg herroepingsrecht
Tijdens de bedenktijd heeft u als consument het recht om de zaak te beoordelen en te proberen zoals u dat normaal gesproken ook in de winkel zou mogen. Dat betekent in het algemeen dat hij het geleverde product ook zal mogen uitpakken en zo nodig mag inschakelen en gebruiken zoals u dat in de winkel ook zou mogen. Zolang u als klant echter nog niet besloten heeft het product te houden, mag u het product weliswaar proberen, echter NIET gebruiken

Retour procedure
Om uw aankoop aan te melden voor retourenring dient u ons een email te sturen voor een ‘Retour/Garantie aanvraag’.
Hier dient u de volgende zaken te omschrijven
– De klacht;
– Factuur nummer;
– Ordernummer;
Zodra wij deze gegevens hebben zullen wij contact met u opnemen of u instructies toezenden om het product in te sturen.